Thursday, August 19, 2010

dugaan bulan puasa ~

assalamualaikum ..

oyeah ! hari ni , august 19 , 2O1O , aku tiba lagi di rumah . oiyoiii !! ~ suka2 ! :))

okeh2 . merujuk title entry aku kali ni , aku n fam ( mama , kacik , apih n hafiy ) menghadapi dugaan yg berat mase otw nk bwk balik aku kat umah .

huhu . nk cite cket dulu . hari ni aku n 2orang lg rakan yang sememangnye mendapat cuti peristiwa hari ni , (hoho!) bkelah laa kejap kat dlm dorm before balik umah after balik scool tu . da laa ari ni aku balik awal 15 min n kuar kot pintu pagar blkg skulah . huhu . tarapappa . not a big deal kan ckgu ? :p

ngeee ~ kat ostel tu sempat lg laa relax2 before tggu kacik mai mbik . almost 3lebih la jugak baru laa kacik smpai . adeh .

masuk2 kete je perasaan ngantuk da menguasai diri . hisyy ape la . huhu . bese laa tu . :p tp then tbe2 mse kat traffic light je temperature kete aku naek . apih ( abg ipa aku ) pon bentikan kete n betul2kan sket wire ape ntah dlm bonet tu . then mula gerak balik .

bbrpe minit lpas tu , mcm ade bau terbakar gittew . ah sudah ! apih cepat2 bentikan kete kat tepi jalan n aku smpat tgok asap itam berkepul2 xdela besar ngat kat dpn bonet tuh ! aiseh ! rupe2nye penutup ntahapapantah dkt dlm bonet tu yang berasaskan plastic , da terbakar ! 

apih pon cepat2 siram benda tu ngan air . luckily ade air spare sbotol dlm kete . ( chopp ! bkn kitorg xpose eah :p ) then apih suruh sume kuar dr kete . jantung aku dah dup dap dup dap dip dh td . isyy , mcm2 bnda dah aku pike .

*****




* ehemmm . nie la amenunjukkan kerosakan + kehangusan kat dlm kete nie . hisyy . takut aku nengok .
 ( smpt lg aku mbik gmba :p)

*****

adess . then tepakse laa tggu kwn kacik n apih mai tolong . lame jugak tggu smpai aku tetido lam kete smbil mama kipas2kan aku . ngeee  ~~ i manja aww ! :p n smbil2 tggu tu mmg da penuh laa gmba yang aku mbik . macam2 gmba ade . huhu . boring la kot . :p 

n lastly , aku n mama n kacik n hafiy balik umah ngan kawan kacik yang digelar Shiro wlupon nme dia Shahrul kalo x cilap . ahaha . comel gituh nme mcm puppy shinchan . :))  then apih balik ngan kakak dia . kete pulak , ditinggalkan kejap kat umah orang dekat2 situ n esok akan diambil balik untuk di repair . huhhhh ! ~~ 

durh  ~ and yaa ! esok bidin smpai ~ bidin betolak balik malam nie n cuti smpai raye laa kot ? kan ? kan ? ahahaa . bukan excited ke menda . saje je nk hepi2 sket . lme tak jmpe adek bradek n kumpul rmai2 . sobsss  ~ 

aree yarrr  . sudah tataw mau bilang apa . yang aku tau skrg ni aku tengah pike cane nk bubuh themes dlm fon aku . bengang betol laa bile theme comei2 xleh nk bluetooth pulak . isk ! * nnti aku kayes aku beli 10 fon X 100 themes setiap fon . mbik kao ! HAHA ! :p 

okie . tataaa . wish.me.luck.darl . :)

p/s : harap2 cost utk bekki kete tu xdelaa mahal sgt . adess . baju raye aku xbeli lagi ni ! ahah ! 


salam . 
 clouds :) 

0 comment (s):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^