Sunday, November 28, 2010

cry cry movie T.T

assalamualaikum ~

apedehal laa . benci aku tgok tajuk ni  +_+


eh ?!


okey ! baru habis tgok movie . eh chop . bukan movie . more to drama xD (mmg drama pon laa) . drama jepun . alaa yg comel comel tu . haha . kadang kadang terpikir jugak . knp org jepun + korea even guys sekalipun kebanyakannya tetap chomel (?)  mcm yg pmpn jgk . durh ~


okaay stop .


sila sila tengok .


*****



sorry gmbr kabur xD





***** 


aku tengok cite ni . 1 Litre of Tears . (okey okey yuol dh tengok i bru nk tgok) . cite ni kish benar sbnrnye . damn-sad gilaa cite ni . pasal budak umur 15 tahun yg mendapat penyakit yang incurable . penyakit dia ni melibatkan spinal chord dalam otak . lama kelamaan pesakit akan lumpuh . lama lama dh tak boleh jalan , tak boleh makan , and tak boleh cakap . tak boleh buat apa apa . mmg kena tabah and kuat . even susah nak terima . family pun sama . kena sabar . 


adHoi . nanges aku tgok . huhuhu . brtambah tersentuh sbb cite ni kisah benar . 10 tahun dia menderita sakit . satu demi satu benda yang selalu dia buat dh tak mampu nak buat lagi . dgn nk hadapi pandangan org sekeliling lagi . kne pindah sekolah org2 kurang upaya lagi . tak dpt masuk university macam org lain walaupun otak pandai . dh laa family dia tak kaya . tapi dia still teruskan hidup selagi dia mampu . (kisah betul ni yee) . ni kita (bukan aku laa) yang sihat segar bugar ni ada masalah sikit je  *aku nak mati* laa . *aku nak bunuh diri* laa . *aku nak mogok tak nak makan* laa . pikir positif sikit .


and dari watak lain dlm cite ni pn boleh dpt pngjaran jgk . dri family and kawan dia yang setia jaga dia . kawan dia snggup jemput dia dari pintu pagar sekolah tiap2 pagi . tolong pmpin setiap langkah dia naik ke kelas . naik tangga . turun tangga . jatuh tangga . haishhh ~ 


and insaf jugak laa aku tgok cite ni . huhu . bnyk ayat2 peransang yang buat aku berfikir tentang tujuan hidup aku :) 



what's wrong with falling down ? 
i can always stand up , and smile again :) 



thanks for reading :)


p/s : tak cukup tisu , aku pegang towel mse tgok cite ni . adess +_+

the only exception , 
fathiyyahISMAIL :)

0 comment (s):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^