Friday, January 14, 2011

Ada apa dengan pak guard.

assalamualaikum . 

helo .
u ingat dia kerja kerani , dia tak hidup senang ? 
u ingat dia kerja pembantu tadbir , family dia tak bahagia ? 
u ingat dia kerja jadi pokgak guard , u boleh potong gaji dia senang2 ? 




adehh emo semacam . acceli aku banyak punya respek dekat pak guard hostel aku . cishh3 . jangan ingat aku skendel ngan dia pulakk . nak tau kenapa aku dan rakan2 respek kat dia ? 


- mestila kena hormat orang tua kan :p 

- beliau sporting dan tak kolot mcm sesetengah pakcik lain keh3 

- beliau berpakaian kemas dan segak bergaya and tak nampak macam guard pon . macam pilot pon ada HAHA xD

- beliau membuat announcement in English ! xD


ehem2 . yaa aku sangat respek this pakcik . bukan kerana dia berjalan segak bergaya tuhh . aishh . faktor perdana nya ialah yang buat announcement in english tuh . 


mula2 dengar announcement kot bi , semua budak2 bantai gelakk . gelakk and tergezut jugak lahh lebih kurang . ingatkan pakcik mana laahh yang nak speaking broken sana sini . kih3 . tapi bila dengar elok2 , takdelahh broken pun . aishh . pakcik mana lahh yang hilir moden sangat nihh . bagus2 . 


ohh ini cuma gmbr hiasan xD


rupa2 nya beliau merupakan bekas cikgu bahasa inggeris yang telah pencen . saja2 je lahh kut boring duk rumah thats why beliau jadi guard kat hostel aku . wahh sangat bagus . beliau bukan sahaja buat announcement bi , kadang2 beliau bg nasihat kat budak2 , explain sikit2 pasal bi , tense itu , tense ini . and last week beliau lepak kat meja prep form 4 . bukan lepak saje2 malah beliau mengajar physics okeh . keh3 . i tabikk you pakcik pilot :D 


hiasan semata2 xD 


nahhh . pak guard aku ajar physics . pak guard kau ada ? :p


6 comment (s):

mcjust.lol said...

abah suka la kawan ngan pak guard.. mesti dia baik ngan pak guard tu sbb abah pun suka wat announcement dulu. :D

murni said...

tertarik ngan entry ni sebab ayah saye pon gad jugak . . sama macm pakcik tue . . dah pencen n boring dok umh thats y jadi gad . . hehe . . :)

Mimi ! said...

wow. bangga dengan ex cikgu a.k.a pak cik guard ni :)

fathiyyahISMAIL said...

bujah : haha tu lahh . abah memang mesra ngan sume orang . kalau g hostel mesti bual2 dulu ngan pokgad :)

fathiyyahISMAIL said...

murni : yup2 bagus tu . boring2 duduk umah kan . bagus laa :)

fathiyyahISMAIL said...

mimi : haha tu laahh . respek kat dia . jangan pandang sebelah mata tho xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^