Thursday, April 21, 2011

Memory : Aku Dilamar !

assalamualaikum .

duduk diam tak diam . sehari dua ni TERperasan balik yang aku ni dh semakin tua rupanya . enam belas . yelahh dh tua lah jugakk kan . kepala otakk pun semakin penuh dengan benda2 yang nak kena pikir , formula2 yang kena hapal , kertas2 yang nak kena fotostat , nota2 yang nak kena salin . adoiiiyy ~ 


bila dh naik sekolah menengah , baru aku rasa susahnya belajar . baru aku paham kenapa dulu abang aku pun sampai nak baling buku AddMaths (klau xsilap) sbb susah nak buat . dulu , masa sekolah rendah , aku xpernah rasa susah atau rumit sedikit pun pasal belajar . tak pernah aku study or membaca buku2 sekolah time kat primary school dlu . tp yang penting , homework aku tak pernah tak siap :) masa dulu laa +_+ 


sarat sgt dah kepala ni memikirkan pmbljran aku skrg ni . bimbang sngt kalau TERmiss even one period kat sekolah . bila dh malas nak pikir , lebih baik kenang balik zaman sekolah rendah dulu . best jugak time sekolah rendah , lebih2 lagi masa darjah 1 . semua cam buduss lagi . lawakk ahh xD 


bila ingat time darjah 1 ni , teringat pulak satu peristiwa happened when i was in drjh 1 lahh . dalam kelas kedudukan meja dalam group2 gitu . and dlm satu kumpuln tu mesti ada both lelaki and pmpn . ada sorang budak depan aku lelaki , budak sebelah aku pun lelaki . and aku syok kat budak sebelah aku sbb dia comel n ada lesung pipit . HAHA ! 


aku berkawan macam biasa dengan budak2 kelas aku . semua aku layan sama rata wlaupun aku syok kat budak sbelah aku tuh . HAHA ! (again -.-') satu hari , sorang budak lelaki who is yang duduk depan aku , memanggil aku ketika aku sedang asyik menulis di meja . 


he : awak . awak buat apa tu ? 
me : (xingat aku jwb apa) ... kenapa ? 

dia diam . aku sambung buat kerja . tiba2 .. 


he : awak .. 
me : hm ? (mengangkat muka dri buku dn memandangnya) 
he : awak ~ nanti kita besaaaar nanti kita nak kahwin dengan awak boleh takk ?  (ujarnya dlm satu lafaz) 
me : (speeeeeechless !) 



SERIOUSLY aku takut gila2 masa tu . kepala otak aku yang advance sejak kecil ni dah pikir yang bukan2 dah . kenapa dia ckp macam tu ? bukan ke budak2 tak boleh pikir pasal kawin ? kenapa dia ajak aku kawin ? sbelum ni xde org cakap pun ? ke dia nak buat bukan2 kat aku ? <--- (yg ni xleh blahh -.-') 


and aku terus senyap lepas tu . sampai lah aku nangis2 ! serious aku nangis macam kena pukul . padahal org ajak kawin . HAHA ! ciss punya kawan . kau takutkan aku yea . then time balik , abah dtg ambik macam biasa . abah pelikk tengok aku nangis2 . 


abah : bakpe ni dik ? 
me : xdek mende laah bah . panas :'( 
abah : ohhh (masih bingung) 


smpai umah pun aku nangis lagi . aku benci n takutt gila kat budak tu . mama tanya knp nangis pun aku jwb sebab panas . semua orang rasa pelik . last2 aku cite jugak kat mama . dan sangat benci bila bukan setakat mama rupanya yang dengar cite aku . 


dan akhirnya ~ 


aku ditertawakan oleh semua org dalam rumahh +___+ 


tak lama lepas tu budak lelaki tu pindah Sarawak . and budak sebelah aku yang aku suka tu pun pindah jugakk :'( 


4 comment (s):

efa fairuz said...

wuhuuuu.. sape suruh jual mahal lagiii :)) hahahahaha

Tece Zazu said...

NTAH HAPE-HAPE LAH ADIK NIH... muahaha...

fathiyyahISMAIL said...

kakak : haha . mane tau dia nak pindah ! xD

fathiyyahISMAIL said...

mokyah : haha . seram lah budak tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^