Monday, May 30, 2011

Nak Kutuk Sape Sebenarnya ?

assalamualaikum ~ 

ptg tadi aku tengah online facebuk , tiba2 lak cerita Dollah Hapak ditayangkan kat tv . tiba2 lak aku teringat kat telemovie lain yang seangkatan dgnnya : Halimah Jongang dan Fatimah Juling . and i was wondering , apa kebendanya motif cite2 ni ? kalau ada motif sekalipun , perlu ke buat tajuk yang terang benderang nak kutuk orang ? adoi ~


cuba kalau nama korang Halimah atau Fatimah atau Dollah ? tak ke kecik hati orang guna nama korang buat main2 ? durh . kenapa tak buat yang positive sket . contoh la kalau aku nak buat movie , ehem2 . biarlah sedap didengar sikit . contohnya macam , Tyah si Cantik Manis ke , ataupun Fathiyyah Professor Terkenal ke , ataupun ataupun ataupun ... ~~

abang kacak ni hapak rupanya xD 
ni tak . kalau aku jadi Halimah or Fatimah or Dollah tu , sure kecik hati aku . n sah2 orang sekeliling aku akan kutuk aku base on cite2 tu . adoi ~

pada pandangan aku (pndgn aku laa) , benda2 mcm ni hanya akan membuat orang yang betul2 jongang dan juling berasa semakin rendah diri . bukannya nak pun cacat macam tu kan ? ada je orang yang smpai nak bunuh diri sbb kena ejek sepanjang hidupnya . tak kesian ke ? +__+

contoh2 mangsa :

"Saya berasa malu untuk ke pasar apabila orang mengutuk saya dengan memanggil Halimah jongang walaupun saya bukan bernama Halimah gara-gara drama itu"


"Drama ini menyebabkan anak saya sering diejek di sekolah oleh rakan-rakannya dengan menyanyikan lagu Halimah Jongang"


*sumber dari BelogBagus yang bagus :D


kan dah ada yang kena ? T_T

Yo Soy Betty La Fea :D 

haaa . yang ni best . hehe xD


0 comment (s):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^