Wednesday, October 26, 2011

Speak-in-English.

assalamualaikum. 

PLEASE!! PLEASE!! for those yang tak reti English macam aku dan spesies yang lebih teruk English nya dari aku, PLEASE!! 

- tolong refer orang yang pandai English sbelum tulis kat mana2 untuk tontonan ramai. macam kat fb atau blog. 

- tolong improve English anda sebelum nak marah2 orang sambil speaking. ni tak, nak kutuk orang smbil speaking, macam laa org paham apa yg kau marah2. HAHA +_+ (annoying Orange betul) 

source : Google

aku pun tak pandai sangat bi laa der. tapi atleast jgn tunjuk kat orang sgt yang kita ni xreti bi. guna sikit2 prktaan sudah (kalau taktahu). ni tak, ayat panjang2 tp satu hape pun org tak paham +_+ 

*agak2 boleh tak aku ambik TESL mcm kekjah nanti? :'( 

eh, kau tau tak TESL tu apa? Ngeeehh :p 

TY


6 comment (s):

~ FaRaH izzAtY ~ said...

haha.. betol3 .. setuju amat >.<

ada yg tulis as status kt fb gune bhasa inggris , tapi jahanam teros !
satu hapah pon ta paham.. hehe.

fathiyyahISMAIL said...

@~ FaRaH izzAtY ~ hehe. kan3. rasa macam nk gelakk pun ada xD

efa fairuz said...

takpe dik, kalau adik rajin dgr lagu english, boleh nye tu..

tengok muvi english, jgn bace sgt subtitle die.. dengar care die pronounce ayat.. tengok Glee.. best! :p

man said...

ambil TESL boleh... antara lulus @ gagal aje...

fathiyyahISMAIL said...

@efa fairuz huhu yee2. Glee dh habis tengok. mmg bast :D

fathiyyahISMAIL said...

@man insyaallah lulus. amin ~ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^