Wednesday, December 7, 2011

Malam Tahun Baru.

assalamualaikum. 

tak smpai sebulan lagi dh nak masuk tahun baru. ada benda yang aku musykil ni, apa special sgt malam tahun baru tu smpai yang kena pesta2 semua? setiap kali malam tahun baru mesti pesta. habis countdown semua bersorak2. malam tu siap pesta sampai mabuk lagi +_+ habis innocent aku sbg budak sekolah bila tahu benda ni :p
malamnya mabuk, esoknya nak buat azam tahun baru. kah3!
Bila sampai 31 Disember, berapa ramaikah umat Islam yang meraikan tahun baru?Tetapi sedarkah mereka bahawa telah difatwakan oleh Sheikh-ul-Azhar, Sheikh Tantawi, Sheikh Yusof Al-Qardhawi dan Ulama2 contemporary bahawa menyambut 31Dis. bererti menyambut ulangtahun hari jadi tuhan Yahudi & Nasarah! Bagi mereka yang tidak tahu, hukumnya fasik, tetapi bagi mereka yang tahu (kita sekarang sudah tahu) hukumnya ialah MURTAD. Nauzubillah. Wallahuallam.
*aku tak tahu pun bab2 ni.tp yang atas tu aku ambik kat sini ---> Kembara Insani. (bacalaa dengan lebih mendalam)

sambut tahun baru Hijrah tak gembira pulak? biasa2 je ~

0 comment (s):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^