Wednesday, January 25, 2012

Doa Ketika Berwudhu'. *Part II

assalamualaikum ~ 

dah pandai part two lah pulak. haa, dalam part one dulu kan i told you, you and youuu (smbil tnjuk2 ngan ibu jari) pasal doa sendiri2 je kan? yang ni nak share yang terjumpa dalam buku pulak. lebih afdhal guna yang ni kut. tapi panjang sikit la doa nye. dah baca ni, terus install dalam kepala you all tu! (macam ckgu Chemistry i cakap) -,,-"

ONKEYLL ~ here we go! 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


click on picture *
Doa Sebelum Berwudhu'.- Ya Allah, ampunilah dosaku, lapangknlah rumah ku dan berkatilah rezekiku.
Doa Ketika Membasuh Kedua Tapak Tangan.- Ya Allah, aku memohon kpd-Mu kebaikan ibadah dan kberkatan, dan aku berlindung kpd-Mu dri kburukan dan kerosakan.
Doa Ketika Berkumur.
- Ya Allah, beri minumlah kami dari air telaga Nabi Muhammad saw satu gelas yang tiada haus selamanya.  
Doa Ketika Menghirup Air ke Hidung.
- Ya Allah, bauilah kami bebauan syurga. 
Doa Ketika Mengeluarkan Air dari Hidung.
- Ya Allah, kami berlindung kpd-Mu dari bebauan neraka dan keburukan rumah. 
Doa Ketika Membasuh Muka.
- Ya Allah, putihkanlah wajahku ketika wjah2 mnjadi berseri dan wajah2 mnjadi hitam (yakni pada hari kiamat)

click on picture *

Doa Ketika Membasuh Tangan Kanan.- Ya Allah, berikanlah kitab-Mu pada tangan kananku, dan hisablah aku dengan hisab yang ringan. 
Doa Ketika Membasuh Tangan Kiri.- Ya Allah, jgnlah Engkau beri kitab-Mu pd tgn kiriku, dan jgn pula dari blkg punggungku. 
Doa Ketika Mengusap Kepala.- Ya Allah, haramkanlah rambut dan kulitku atas api neraka, dan naungilah aku di bawah 'Arsy-Mu pd hari ktka tiada naungan kecuali naungan-Mu. 
Doa Ketika Membasuh Telinga.- Ya Allah, perdengarkanlah kpdku suara pemanggil syurga, bersama orang2 yg baik. 
Doa Ketika Membasuh Kaki Kanan.- Ya Allah, tetapkanlah kakiku di atas sepanjang jalan yang lurus bsama kaki hamba2-Mu yang soleh. 
Doa Ketika Membasuh Kaki Kiri.- Ya Allah, aku blindung kpd-Mu dri tergelinciran kakiku di atas jalan di neraka pd hari hari ketika kaki org2 munafik dan org2 musyrik tergelincir.
click on picture *

yang ni panjang sikit doa nya. susah sikit nak ingat. boleh la slow2. kalau susah sangat tempek je kat tempat ambik air smyg tu (yang kat luar bilik air laa). jangan tempek dalam toilet sudahh. kalau nak amalkan yang part one dulu tu pun ok je aku rasa ^^

ONKEYLL ~ Selamat Beramal.
chill ya ^^


2 comment (s):

kai said...

info yang bagus..
teruskan usaha anda.

=Jom Join!=
http://www.kaiakihiro.blogspot.com/2012/01/kenapa-kai-akihiro-kene-kasi-saya.html

fathiyyahISMAIL said...

@kai
thanks ^,^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^