Friday, January 4, 2013

Untitled Maybe.

Assalamualaikum. 

Today is already 4th january 2013. haha dah begitu lambat ye untuk mengucapkan happy new year? ahh suka hati lahh. 

Di petang hari ni tiba2 pulak rasa nak hapdate. tak tahulah kenapa, tapi skrg ni rasa mcm frust. agak down. nak cari kerja, nak kerja tp knderaan pulak yg masalah. sapa nak hantar? sapa nak ambik? sapa nk kerja? ehh saya la nk kerja -_-" 


Well, i'm not in mood actually. ingatkan dah habis sekolah ni dah takde stress lagi. rupa-rupanya lebih sukar. maklumlah, benda2 macam ni (kerja or else) kan masalah orang dewasa. am i ready to grow up and go through any obstacles given by Him? i am almost 18, just a few days to go. but still, masih berjiwa budak sekolah mungkin? 

Perlu lebih berusaha untuk berfikir secara matang, tapi dalam keadaan sekarang ni, semua perkara bergantung kepada family, sy tetap seperti budak kecil yang masih bersekolah. tak mampu buat apa2. takkan nak duduk rumah je. hey ini bukan cuti sekolah, ini dh tamat sekolah. lain lah kalau saya ni anak raja. boleh la duduk goyang kaki. Sigh. -,-'

Plan dalam kepala ni, nak ajak kawan2 yg dekat rumah ni cari kerja sama2. InsyaAllah. Saya dah besar. Takkan benda sekecil tu pun tak boleh buat. Bukan sorang2 pun cari kerja, kawan ada, Allah ada  Rezeki pasti ada. Think positif yes. Haha. 

Bukan apa. Dah sebulan saya menganggur. Lama-lama boleh jadi gila mungkin? Nak buat lesen kereta, takdak duit. Kalau nak duit, kena la kerja. Kalau nak kerja, sapa yang nak hantar gua? Sigh.

Penat la nak fikir. Sejak kecik saya jarang keluar rumah. Tak biasa bergaul dngan orang. Untung, sy sekolah duduk hostel. Boleh jugak bljr bersosial kenal2 orang sikit. Tapi kesan yg tak pernah jejak kaki keluar rumah tanpa family masih terlalu mempengaruhi. 


Okay, i get it. Sebenarnya sy takde keyakinan diri. Itu yg sbenarnya. Baru dapat tangkap. 

Macamana nak selesaikan masalah ni? Kalau dh ada kerja part time nih, mesti dah ada pengalaman. baru la self-confident tu datang ngan sendiri. Ni asyik makan.... 

Tak boleh teruskan macam ni, nanti nak masuk U lagi (insyaAllah). Macamana nak teruskan kalau dgn dri sndiri pun tak yakin. Ahh benarlah org kata zaman sekolah yang paling best, paling senang. -_-" 

Nk membebel saja mcam ni smpai bila pun tak habis. Merungut tanpa action takkan mengubah apa2 pun :/ 

Okaylah, till we meet again. Pray for me, bye :( 


0 comment (s):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^