Tuesday, April 2, 2013

Cerita Tentang Result Yang Dah Basi.

Assalamualaikum uols ^^ 

haii haii uols! iols dah lama tak berbloggy. yeah last post was on february right? oh em gee it's okayy beybeh cause i'm updating this creepy blog rightioo!! 

oh sorry guys my mood of gelenya suddenly appeared tonight. ahahaha ouhhkay what am i going to write here today is about my result ohyeah. of course my Spm result laa result apa lagi khennn. ahaa cerita result ni dah basi sebenarnya sebab dah berapa lama result dh keluar baru iols nak buat entry kan ahahhh. actually, iols tidaklah begitu cemerlang. tidak mencapai target orang kata. but still, i am happy with it and satisfied as long as my MAMA and every people proud of me ^^ 

okay. end of mood gatai. 

21st March 2013. 

i was at the hostel. yeah because me and a few friends of mine was in charge in teaching the budak2 nasyid sebab diorang dah nak bertanding and we as the very good seniors were always ready to help! (Ya Allah susahnya rasa nak mengarang skrg ni -_-" ) 


Alhamdulillah ^^

okay, that morning, bangun pagi dengan perasaan yang tak boleh digambarkan. selalunya lepas bangun tido mesti main gurau2 baling2 bantal ke apa. tp pg tu diam aje, and selalunya enak je tido sampai siang (time budak2 pegi sekolah). tapi pagi tu, lepas subuh tu takleh nak lelap dah. mekda sapa tok tido semalamey hoh nok royak nyo kenaling dukdak dukdakk ehh. -_-"

malas laa pulak nak story panjang2. sebenarnya hari tu jugak pasaria di sekolah dan aku dan kawan2 teman ckgu pergi beli barang pagi tu kat tesco lepas tu rasa nervous lagi smpai rasa nak muntah nak berak nak bla3 ~ lpas tu tggu family aku datang ^^ 

around 11++ tu family aku sampai. and ada kawan2 yg dh bgtau yg dorang check thru sms. oh mann i was like nak cek dulu ke tak nak cek tak tp mmg tak nak cek awal2 haha takut sedih awal2 ;) okey once again malas nak story panjang2 bia panjey doh pungg -_-"

okey, masa untuk gambarss ^^ 


with form teacher. thanks much much! 
with bby ten 
with bby daa
with bby yaa 
with bonda 
lepas turun stage je terus prg kat Mama tengok2 result. mula2 tu aku okay je happy2, tp tiba2 teringat kat arwah Abahku. agak terkilan sebab Abah tiada di saat aku mencapai sesuatu kejayaan dalam hidup. walaupun kejayaan ini tidaklah sebesar mana, tetapi aku tetap kepingin melihat Abah tersenyum bangga.. 

aku sebak, mata dah berair. Mama tanya kenapa, aku cakap yang aku teringat kat Abah. aku tanya Mama, agak2 Abah bangga tak dengan adik? Mama hanya mampu mengangguk. aku peluk Mama, nangis sikit2. tp rupa2nya Mama yang menangis teresak2 di bahuku. aku pun join laa sekali. mungkin dalam hati seorang Mama, beliau juga bersimpati terhadapku dan terkilan kerana Abah tiada untuk melihat kejayaan kecil anak bongsunya ini. ohhh seriously iols sedih tauu. 


me 


with mama 


and lepas pengumuman result tuh ingat nak stay dulu jumpa kawan2 lepak2 sekali tp sayang nya cuaca terlalu panas, kesian pulak kat anak2 sedara aku. so terus rushing2 ambik bag then terus menghala ke tesco. lpas tu heading to rumah mak sedara kat tumpat. ^^ 

jmpa bby pooh kat tesco 


gmbr2 ni pun tak comel sgt sebab pakai camera phone jew. ahaa. oh by the way, aku tak dapat straight A's pon ~  

impian seorang anak hanyalah ingin membuat ibu bapanya berasa bangga kerana mempunyai seorang anak yang mampu memberikan kejayaan. bila Abah dah meninggal, ada rasa sayu dan terkilan yang tak dapat diucapkan. Hanya Allah yang tahu betapa aku rindu melihat Abah tersenyum bangga terhadap anak-anaknya.. 

okeh, cukuplaa. walaupun tak happy sangat tp bersyukur lah. lagipun this is not the end, this is just the beginning, masa akan datang lebih mencabar. semoga kita semua kuat menghadapinya ^^ 

and aku harap sangat Abah berbangga dengan result aku ni :') 

take care uols ~ 
[8A2B ♥]


2 comment (s):

ammelia yusoff said...

baru follow sini. Btw, tahniah and all the bset untuk perjalanan hidup seterusnya :)

cheeda lala said...

Sedihnya.. nyway tahniah ya dik..=) Semua yang berlaku akan buatkan adik bertambah kuat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^