Friday, May 17, 2013

EMPTY

assalamualaikum..



i will never know what's His plan for me. what can i do is stay strong and believe, that the sun will shine in my life, fade away all the darkness.. the darkness..



maybe i'm not strong enough to note it in here, maybe i'm not ready to remind all the things happened and write them in here. sorry. i'm still in "Moving-on Progress" (aku sendiri yang bagi nama tu)


ya. aku belum bersedia nak tulis tentang peristiwa tu. fikiranku belum bersedia untuk mengulang tayang benda2 pahit yang berlaku masa tu. biarlah Allah saja yang tahu. mungkin satu hari nanti akan ku coretkan juga buat tatapan di hari tua..

Mama dah takde. setelah 3tahun 13 hari Abah meninggalkan kami, giliran Mama pula yang dipanggil Ilahi.

Terkejut, sedih, terkilan, semua perasaan bercampur baur. kehilangan seorang Mama bererti berjuta2 kehilangan akan berlaku. nanti ada problem nak ngadu kat sapa? nanti sedih nak call sapa? nanti nak mintak nasihat kat sapa? nanti nak lepak2 ngan sapa? makanan yang sedap2 sapa boleh masakkan? baju raya yang cantik dan selesa sapa yg nak jahitkan?

tengok wajah Mama pun rasanya dah hilang segala beban. tapi sekarang dah tak boleh..

hanya satu yang boleh terluah.. "Adik rindu Mama.."



rasanya tak mampu nak tulis2 panjang2. fikiran blank, kosong, empty.. 

baca blog kakak aku. dia ada cerita semua.. 

Mama, Abah. Adik akan kuat. 
Al-Fatihah. 


0 comment (s):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deadly-Right-Truly by Fathiyyah Ismail. TY^^